TV Kafa & Alanis

Woody Allen’ın, sonuna kadar Allen-esque bir lafı vardır:

I don’t want to achieve immortality through my work; I want to achieve immortality through not dying. I don’t want to live on in the hearts of my countrymen; I want to live on in my apartment.

Woody Allen

Ben de vaktiyle şöyle bir şey düşünürdüm:

Kafka’ya, Oğuz Atay’a seçme fırsatı verilseydi, -bence- hiç düşünmeden kabul ederlerdi sakin, mutlu bir yaşamı

I’m not half the man I used to be… (20 Temmuz 2019)

(bu sözü(mü) daha önce yazmış mıyım diye blog’u aratınca, üstüne aynı girişte ilgili Woody alıntısını da yapmış olduğumu gördüm, tekrar, tekrar, ne gam, ne keder!…)

Bunu yapmayı başarmış olanların başında bence Alanis Morissette gelir: kendisi mutlu bir yaşama kavuşunca, eserlerinin kalitesi düşmüştür kanımca ama ne gam, ne keder, mutlu olsun o yeter ki!

Alanis’in “Head over feet”i (ve hele de videosu!) beni her zaman güzelleştiren, güzel bir yere taşıyan bir şarkıdır, koyalım buraya da şu halde, belki size de güzel duygular getirir:

Gerçekten de, ne de güzel, içten, saf bir kliptir o, mahçup, çekingen, mutlu, samimi…

Vaktiyle (bunu da daha önce yazmışım yani, güneşin altında yeni hiç mi bir şey yok yahu?), dizilerdeki karakterleri canlandıran aktörlerin kariyerlerinin dizide bahsedilmesi üzerine ahkamlar kesmiş, örnekler vermiştim (bkz. ece’nin babası dizileri fazla ciddiye alıyor.. (3 Haziran 2011)). Scrubs ve sonrası Cougar Town bu işlerin piri (Cougar Town’daki Scrubs reunion’ını mı istersiniz, yoksa Community’nin Abed’inin Cougar Town’daki figüranlığını mı, daha neler neler! (neler?) Geçen gün şunu keşfettim (aka iki Alanis klibi + Cougar Town end credits):

  1. Alanis Morissette – Unsent (1:37)
  2. Alanis Morissette – Hands Clean (1:06)

veeeee: Cougar Town S4E10 end credits!!!!

Güzel şeyler bunlar! ^_^

I was waiting
until we were alone
TO SHOW YOU THIS.
(clicks key)

♪ YOU’VE WASHED YOUR HANDS
CLEAN OF THIS ♪

I’M NOT IN THIS ONE.
(chuckles)

No, but I am.

What?

♪ …REINVENTED

jean jacket guy,
meet smarmy record exec.

You’re a morissette man, too?

Yep.

Come here.
Hee!

♪ …IS SELECTIVE

“jagged little pill”
changed my life.

Oh, tell me about it.

“TV Kafa & Alanis” için 3 yorum

    1. Bizim için Cougar Town’ın en büyük dezavantajı, Scrubs’tan sonra gelmesi idi — Scrubs tadında bırakılabilirdi, olmadı, son sezon diye başarısız bir deneyle tadını kaçırdılar, sonra Cougar Town da gelince tepkili olduk haliyle (hani ortaokulda sevilen bir hoca başka bir okula -kendi isteğiyle- gider, yerine kim gelirse gelsin sanki önceki onun yüzünden gitmişçesine tavır alınır ya, işte öyle bir şey… (aka, “ne diyor olm bu Sururi, balataları kopmuş yine!”))

      Cougar Town’ı sanıyorum 2. sezonda bırakmıştık, bir daha, bu sefer Ece Beybi ile deneyelim bakalım (ne demiş Buffy? Once more, with feeling…).

      Bu arada, bu arada, hazır Scrubs demişken, Disney+’ın sayfasında Scrubs entrisinde:

      1. Eliot’ı değil de, 9. sezonun Eliza Coupe’unu (Happy Endings, Benched, Community hele de! 8) koymuşlar!!!

      2. Arka plan görüntüsü olarak JD ile Turk’ün öyle bir anını koymuşlar ki (“Hardy Boys” göndermesi imiş) iki sene ailecek düşündük, aradık taradık neredendi bu, hiç hatırlamıyoruz böyle bir şey diye, de, sonrasında 9. sezondan çıktı! 8PP

      Öptüm çok, selamlarlar, sevgilerler canım Kraliçem! 8*

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir